Friday 21 March 2014

Edinburgh

Hey guys, guess what! It's Edinburgh calling!


Kahden päivän reissu Edinburghiin alkoi mukavasti herätessä aikaisin aamulla 6 aikoihin. Kello 7:20 aamula lähti bussi Dundeesta kohti Arbroathia. Arbroathista meidän tilausbussimme lähti kohti Edinburghia siinä 10:00 aikoihin.
Bussissa meidän kanssamme matkasivat myös Angnus & Dundee Collegen vaihto-opiskeliat.
Matka kohti päämäärää sujui mukavan leppoisasti musiikkia kuunnellen ja maisemia ihaillen, on se Scotlanti kyllä kaunis paikka!



Saavuttuamme Edinburghiin menimme ensimmäisenä "The Museum of Edinburgh" nimiseen museoon jonne meille oli järjestetty tunnin mittainen kävelykierros. Kierroksella kuljimme menneisyydestä nykyaikaan.







Kierroksen lopuksi meille kerrottiin Scotlannin historiasta kävellessämme "Kingdom of the Scots" näyttelyn läpi.



Museon jälkeen lähdimme jalan kohti Edinburghin Linnaa. Kävelimme pitkin "The Royal Mail" nimistä katua jonka toisessa päässä sijaitsee Englannin kuningattaren asunto jossa kuningasperhe majoittuu aina Scotlannissa vierraillessaan. Kadun toisessapäässä kukkulan päällä sijaitsee kaunis, lumoava ja mahtava Edinburghin linnake.





Jokapäivä kello 13:00 paikallista aikaa sotilas ampuu Edinburghin linnan tykillä. Tästä jokainen tietää että kello on virallisesti lyönyt 13:00. Tietämättömille turisteille tämä voi tulla yllätyksenä ja säikäyttää hieman, mutta ei hätää ei se tykki pure. :D







Linnakkeessa säilytetään Scotlannin kuninkaallisia jalokiviä, kruunu, valtikka ja miekka. Valitettavasti kuvaaminen holvissa oli ehdottomasti kiellettyä joten ei voida lisätä kuvaa näistä kalleuksista blogiin. Pakko kuitenkin sanoa että aikas hienot oli livenä! (OOOOOOH SHINY THINGS!!)

Kierroksen jälkeen pääsimme minä (Joonas), Annika, Anna ja Tuikku kävelemään kohti majapaikkaamme joka sijaitsi ihan Edinburghin keskustassa. Ihan yes kämppä ei voi muuta sanoa!


KYLPYAMME! <3

 




Jätettyämme tavarat kämpälle lähdimme kävelemään (shoppaamaan) kaupungille! Edinburgh on todella kaunis vanha kaupunki joka on täynnä kauniita vanhoja rakennuksia ja historiaa.




Pitäähän sitä "välillä" herkutella! Kuvassa suklaaputouksista kaadettua sulaa suklaata ja mansikoita. Yummy!! ;)






Illalla 20:00 aikaan lähdimme paikalliselle Ghoust and Ghouls kierrokselle josssa kerrottiin Edinburghin pimeästä historiasta ja keskiaikaisista teloituksista ja kauhutarinoista.


"Demonisoitunut" oppaamme kierroksella.... Creepy eyes...   O____O



Aamun valjetessa lähdimme kohti kauppoja ja kiersimme useissa paikoissa ja kaduilla kierrellen kaupasta toiseen. Keväinen sää helli meitä +16C ja auringonpaistetta. Aaaah, life is good! <3


Päivän atractio oli The Edinburgh Dungeon joka on reilun tunnin pituinen kauhu / histori kierros Edinburghin pimeässä historiassa. Oli huisisn mahtava kokemus! Samallainen paikka löytyy useista UK:n kaupungeista ja muutamista euroopan muista maista. Oma kokemus Lontoon Dungeoneista oli ehkä hieman karmivampi / hauskempi kun Edinburghin, mutta huisia oli silti! Suosittelen! :)



Lisätietoa Edinburghin Dungeoneista saapi kyseisetä linkistä: http://www.thedungeons.com/edinburgh/en/


Scotlanti kuittaa!
- Joonas :)

No comments:

Post a Comment