Tuesday 18 February 2014

Annikan eka työviikko ja Carnoustie Golf Hotel

Eka viikko työharjoittelua on nyt takana ja uusi viikko kovaa vauhtia meneillään. Aika menee niin nopeasti, ettei ole oikein blogipostauksia ehtinyt ajattelemaan! Ehdittiin kuitenkin viikko sitten viikonloppuna pitää rentoutumisilta ja Star Wars maraton! Parasta. :D



Tosiaan, meidän ohjelmahan täällä on sellainen, että kierretään työssäoppimassa ainakin neljässä eri paikassa. (Saatta tulla vielä pari lisää, mutta nämä neljä on varmoja.) Viime viikolla aloitettiin työt ja jokainen työskentelee eri paikassa. Tällä viikolla tämän alkuviikon minä olen nyt Arbroath Visitor Centerissä, joka on Visit Scotlandin toimipiste täällä Arbroathissa. En kerro siitä sen enempää, koska muut saa kertoa kokemuksiaan siitä myöhemmin. Eli siis palataan viime viikkoon ja Carnoustie Golf Hotelliin.

Olin siis viime viikon harjoittelemassa tässä lähistöllä sijaitsevassa 4 tähden Carnoustie Golf Hotellissa. Viikko oli mielenkiintoinen ja todella paljon oppia tarttui mukaan. Kolme ensimmäistä päivää meni aamupalalla ja ravintolassa/baarissa. Siitä on jo jonkun verran kokemustakin, joten homman otti haltuun aika suhtkoht nopeasti. Turhaa työtä kuitenkaan ei tullut tehtyä, koska vaikka aamiaisen ja ravintolan toimintaperiaatteet ovatkin samanlaiset kun Suomessa, oli paljon asioita jotka juuri tuolla tehtiin eri tavalla, koska kyseessä oli kuitenkin hieman tyylikkääpi hotelli. Ja eihän mulla kokemusta 4 tähden hotelleista ole. :) Tuolla muun muassa aamupalalla asiakkaat ohjataan pöytiin ja lämpimät ruuat sekä kahvit ja teet tarjoillaan pöytiin. Ainoastaa kylmät löytyy buffetista. Myös pöytäliina vaihdetaan ja pöytä katetaan jokaisen asiakkaan jälkeen. Paljon uutta tuli siis opittua.

Loppuviikon olin sitten kerrossiivouksessa ja Spassa. Tykkäsin tosi paljon molemmista, mutta päivä Spassa oli erityisen kiva! Siellä oikeastaan vaan seurasin kun vastaanottovirkailija työskenteli, mutta koska se vastaanottovirkailijan työ minua erityisesti tällä alalla kiinnostaa niin päivä oli todella mielenkiintoinen ja meni (jopa liiankin) nopeasti. Samalla pääsi vähän tutustumaan kosmetologien työhön Spassa.

Kaikenkaikkiaan viikko Carnoustiessa oli hauska ja paljon tuli opittua. Ihmiset olivat mukavia ja ilmapiiri rento. Suosittelen kyllä jatkossakin kaikille, joita mahdollinen työssäoppiminen Skotlaanissa kiinnostaa! ;)


Muuten päivät meni oikeastaan kotona levätessä. Työpäivien jälkeen väsytti paljon, joten hirveästi ei ylimääräiset aktiviteetit houkutellut. Myös keli oli todella huono ja monena päivänä satoi ja myrskysi. Parina päivänä kuitenkin käytiin Dundeessa (kaupunki tässä ihan lähellä) hoitamassa asioita. (shoppailemassa!) Tai oikeastaan toisena päivänä jäi vaan yrityksen tasolle koska kaupat täällä meneekin kiinni jo 6pm, joten myöhästyttiin vähäsen. Seuraavana päivänä sitten uusi yritys ja silloin ehdittiin hoitamaan asiat ja hankkimaan kaikki tarvittava ja vähän ylimääräistäkin. :) Liikkuminen on täällä tosi helppoa. Busseja kulkee usein ja pysäkeillä olevat valotaulut kertovat, minkä ajan päästä on bussi tulossa ja mihin se on menossa. Arbroath on myös sen verran sopivan kokoinen paikka, että kävellenkin pääsee nopeasti paikasta toiseen.

Viikonloppuna ilma kirkastui ja aurinko paistoi. Käveltiin ympäri Arbroathia tutustuen kaupunkiin. Siitäkään ei kuitenkaan sen enempää, koska yritetään tehdä piakkoin siitä ihan oma postauksensa. :)

Loppuun vielä pari turhaa täytekuvaa.

Meidän lähibussipysäkki...



...ja minä tässä bussissa... (yläkerta ja paras näköalapaikka jejejjee)

Ja tässä vielä linkkejä, joista pääsee tutustumaan Carnoustie Golf Hotelliin:

Viralliset nettisivut:
http://www.bespokehotels.com/carnoustiegolfhotel

Hotelli toimii aktiivisena myös Facebookissa:
https://www.facebook.com/Carnoustiegolfhotel?fref=ts

ja Spalta löytyy myös oma facebook yhteisönsä:
https://www.facebook.com/InspiredSpaCarnoustie?fref=ts

Palaillaan piakkoin,

xx

Annika

No comments:

Post a Comment