Thursday 20 February 2014

Home sweet home & College

Tässä postauksessa esittelemme teille kaikille meidän ensimmäisen Scotlanti residenssimme ja Agnus Collegen!



Saavuttuamme Arbroathoatin junaasemalle sunnuntai iltana meitä vastassa oli ohjaajamme Katie, joka hurautti meidet hienolla AMG-Mersulla majapaikkaamme. Päästyämme sisälle taloon Joonas (minä) ja Annika ryntäsimme makuuhuoneisiin varaamaan jo mieluisat sängyt. Anna ja Tuikku tulivat perässä ja joutuivat tyytymään huonejärjestelyihin, jotka me päättivät. (diktaattorit)
Rauhoituttuamme menimme suoraan nukkumaan.


Tässä linkki videoon jossa esittelenkin meidän asumustamme:  Arbroath Cottage - FB



ENSIMMÄINEN KOULUPÄIVÄ

(3th of february 2014)


Ensimmäisenä aamuna saimme nukkua ruhtinaalisen pitkään, nimittäin koululla meidän tarvitsi olla vasta klo. 10:00 aamulla. Tapaamispaikkana toimi koulun oppilaskunnan tilat. Lyhyen keskustelu tuokion jälkeen menimme hallintorakennus ISLA:an hakemaan opiskelija- / kulkukortit, jonka jälkeen Katie lähti näyttämään meille koulurakennuksia ja tiloja.
Kierroksen jäleen palasimme oppilaskunnan tiloihin jossa tutustuimme Katien kolleegoihin Tatianaan ja Demiin. Päivän päätteeksi lähdimme köymään satamassa sijaitsevassa Arbroth Visitor Centterissä, joka toimii yhtenä meidän harjoittelupaikkana. Infossa meitä vastassa oli Visitor Centerin esimies Fiona ja hänen kolleegansa Susan. (ihania ihmisiä!! <3)
Päivä päättyi mukavasti kauppareissuun Morison nimisessä isossa marketissa.
Ruokaostosten jälkeen saimme kyydin kotiin ja sitten eikun kokkaamaan ruokaa ja nukkumaan!


                                                                
                                       




 




TOINEN KOULUPÄIVÄ

(4th of february 2014)


Koululla aloitettiin aamulla samaan aikaan kun edeltävänä päivänä (klo.10:00). Koulussa meille kerrottiin oppilaskunnan toiminnasta ja sen moninaisuudesta. Oppilaskunta toiminta toiminta on erinlaista kuin suomessa, koska siihen panostetaan enemmän. Toimintaan kuuluu monien isojen tapahtumien ja kilpailujen järjestäminen. Oppilaskunnalla on oma iso työtila jossa Tatiana ja Demin työpisteet sijaitsevat. Tämä tila on kaikille opiskelijoille suurimmanosan ajasta avoin ja sinne voi tulla tauoilla viettämään aikaa. 
Yksi tulevista suurista tapahtumista on Top Model muotinäytös, jossa minä toimin mallina ja Anna avustajana. (exaiting!)

Päivän huipentuma oli vierailu Tatianan kanssa Hospitalfield Arts House rakennuksessa, joka sijaitsee melko lähellä koulua. Hospitalfield House toimi aikoinaan mukkien sairaalana ja luostarina, mutta ajan saatossa sitä on muovannut ja omistanut monet suvut ja perijät. 
Nykypäivänä Hospitalfield toimii museona, tapahtuma paikkana, sekä taiteilijaopiskelijoiden tutkimus / inspiraatio pyhäkkönä.
Lähitulevaisuudessa Hospitalfieldiä pyritään markkinoimaan turisteille historiallisena kohteena.





Lopuksi käytiin tutustumassa seuraavassa harjoittelupaikassa 5 tähden B&B Brucefield Housessa. Huoneet sekä kaikki tilat olivat viimeisenpäälle laitettu ja laatuun oli todellakin panostettu.

Lisää kuvia seuraavassa postauksessa! 

Cheers, 
Joe xx



No comments:

Post a Comment